13 Şubat 2012 Pazartesi

Serbest Saçmalama (Bir Gün) Filmin Devamı

Bir gün bir film izlersin, bir komedi filmidir; ama gülmezsin.
Bir gün bir film izlersin. Bir karekteri çok beğenirsin. Sonra onun gibi yaşamak istersin. Sonra sıkılırsın. Bir başka film alırsın çekmeceden.
Bir gün bir şiir okursun. Kimin yazdığını merak edersin. Bulursun yazarını, gider tanışırsın. Güzel olmuş dersin. Kime yazdığını neden yazdığını sormanı bekler gibidir. Umursamaz dönersin. İstediğini almışsındır.
Bir gün istediğin hiçbirşeyi alamadığından yakınırsın. Gidersin alırsın ikişer tane herşeyden. Eve geldiğinde bakarsın üçer tanedir hepsinden. Doyumsuz olduğunu fark edersin.
Bir gün bir kadın gelir kapına. Aç der. Sesini çıkarmazsın, yokmuşsun gibi. Aç der ağlar. Senin duymamak için kulaklarını kapamana gerek yoktur. Duymazsın.
Bir gün bir kadının kapısındasındır. Ama kapıyı çalmazsın. Açacağından korkarsın. Bilirsin beklemektedir.
Bir gün arabada ellerini bırakırsın direksiyondan. Başının arkasına dayarsın. Gaza basarsın. Yoldan çıkarsın. Ayagını çekmezsin gazdan. Aksi gibi Allaha inanasın gelir o an. Dua edersin.
Bir gün telefonun çalar. Bir kadın ağlamaktadır. Kaza der. Duydum. Sen sandım der. Bendim dersin. Öldün sandım der. Öldüm dersin. Artık yokum sende arama bulamazsın. Bir an bahanen olur ölmüş sanılmak.
Bir gün aynaya bakarsın. Güzelsindir. Kırarsın aynayı. Kana bulanır güzelliğin. Kırmızılık yakışır yüzüne.
Bir gün aynaya bakarsın. Çirkinsindir. İyice temizlersin aynayı. Farklı görünürsün parlaklıkta. Suçu ona atar rahatlarsın.
Bir gün yazarsın. Alkollüyken.Bir gün okursun. Ne yazdığını anlamadan.
Bir gün dinlemeden kesip atarsın bir konuyu. Bir gün umursarsın. Bir gün can kulağı ile dinlersin aynı senaryoyu. Anlatan şaşkındır dinlediğine. Sen şaşkınsındır hala anlatabiliyor olmasına. İçinden söversin.

devam edecektir.

Murat IŞIK

3 yorum:

  1. ..etmeli de

    bir gün sıradan birkaç cümle duyarsın "bir gün" ile başlayan hiç bitmesin dersin okurken

    bir gün anladım ki bloger iki kere oy verdirmiyormuş aynı tepkiye

    YanıtlaSil
  2. Sen istedin ya bitmez. Yeter diyene kadar sürecek bu seri. Sözümdür.

    YanıtlaSil
  3. Bir gün,böyle başlar öyküler ya da bir gün öylesindir ,bir gün böylesindir,kime ne?

    YanıtlaSil